Hovedkontor Haugesund
Haraldsgata 190 5525 Haugesund
Avdelingskontor Bergen
Bredalsmarken 15 5006 Bergen
Avdelingskontor Kristiansand
Kjøita 21 4630 Kristiansand S
Avdelingskontor Stavanger
Richard Johnsens gate 4 4021 Stavanger

CNC-maskineringsfaget Vg3

Få papir på kompetansen din og bli en dyktig CNC-operatør med vårt teori til fagbrevkurs! Lær alt du trenger for å programmere, stille inn og operere CNC-maskiner sikkert, presist og miljøvennlig.

Tilbake til Teknologi- og industrifag

Vil du løfte karrieren din til et nytt nivå? Vg3 CNC-maskineringsfaget gir deg ettertraktet kompetanse i bransjen! Lær å mestre dreiing, fresing og boring med manuelle og CNC-styrte maskiner. Få kompetansen til å programmere, stille inn og operere maskiner, tolke tekniske tegninger og forstå materialers egenskaper – alt du trenger for å bli en verdifull ressurs i industrien.

Faget legger vekt på helse, miljø og sikkerhet, og forbereder deg på å møte kravene i en bransje i stadig utvikling. Dette kurset er ideelt for deg med erfaring som ønsker å formalisere din kompetanse med et fagbrev.

Bli en nøkkelperson i industrien – meld deg på Vg3 CNC-maskineringsfaget i dag!

 

Kurset er tilrettelagt for voksne, og foregår en ganger i uken. Ukedag og tidspunkt for undervisning kan bli endret når kurset starter.

 

Gjennomføring

Vi benytter en læringsplattform hvor lærerne legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. Dette betyr at dersom du av ulike årsaker ikke alltid har anledning til å delta, kan du likevel ha god oversikt over hva som foregår i undervisningen og kan kommunisere med lærer.

 

Forkunnskaper

Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om du har minst ett års erfaring fra yrket. Språknivået ditt bør være på B1 (CEFR) eller høyere.

 

Før oppmelding til praktisk prøve (Fagprøve)

Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.

 

Finansiering

Du kan søke støtte fra Lånekassen, forutsatt at din totale studiebelastning er tilstrekkelig. Søknaden gjennomfører du selv på Lånekassen ved bruk av MinID eller BankID.

På nettsiden finner du god veiledning og svar på de mest stilte spørsmålene. Her kan du se hvor mye du kan få i lån og stipend.

 

Eksamen

Praksiskandidateksamen er skriftlig.

Frist for oppmelding til eksamen på våren er 1. februar, og 15. september om høsten.

All oppmelding til eksamen skal skje via din fylkeskommune, digitalt. Eksamensgjennomføringen er også digital, slik at du må ha tilgang til bærbar PC.

Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden, og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.

 

Fagorganisert?

Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning.

Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon!

Læringsmål

https://www.udir.no/lk20/cnc03-02/kompetansemaal-og-vurdering/kv691

Innhold

Kjerneelementet helse, miljø og sikkerhet handler om å utføre arbeidsoppgaver i tråd med regelverket for helse, miljø og sikkerhet som gjelder i bedriften. Det handler også om bruk av egnet verneutstyr og tiltak som bidrar til sikker bruk av maskiner og utstyr.

Kjerneelementet materialer, verktøy og metode handler om ulike materialers egenskaper og hvordan disse egenskapene påvirker produksjonen. Kjerneelementet handler også om å anvende ulike oppspenningsmetoder, verktøy, om vedlikehold av maskiner og utstyr, og om maskineringsmetoder og kunnskap om produksjonsprosesser. Videre handler det om å lese og tolke tegninger, spesifikasjoner, krav og toleranser utover generelle ISO-standarder.

Kjerneelementet maskineringsmetoder og produksjonsprosesser handler om å planlegge, programmere, produsere og dokumentere i tråd med underlag, prosedyrer og gjeldende kvalitetssystemer. Det handler også om å kvalitetskontrollere produserte komponenter og å registrere og utføre avviksbehandling i henhold til kvalitetssystemer og tilhørende standarder. Videre handler det om å bruke og programmere CNC-styrte maskiner, roboter, selvgående prosesser og maskineringsmetode

Kursoversikt

Ser du ikke utdanningen du ønsker å søke på?

Da er ikke utdanningen aktiv på ditt studiested akkurat nå.
Registrer deg på interesselisten og få beskjed når utdanningen settes opp nær deg.

Hvorfor velge oss?