Line Therese og Bente har to ulike karriereløp, men begge har tatt samme fagskoleutdanning hos Tirna. Med utdanningen Kontor-, salg- og serviceledelse ønsket de å styrke sin kompetanse og videre karrieremuligheter. Hos Tirna møtte de både engasjerte lærere og et inkluderende læringsmiljø.
Tre runder med utdanning hos Tirna
Line Therese Løype Berglie er ferskvareleder ved Spar Sørhaug og har blitt et velkjent ansikt i gangene hos Tirna. Her har hun gjennomført hele tre utdanningsløp, først tok hun fagbrevet sitt hos Tirna og for to år siden fullførte hun fagskoleutdaningen Effektivisering og forbedringsledelse. Vi møter henne rett etter at hun har fullført muntlig eksamen i sitt tredje studieløp, i fagskoleutdanningen Kontor-, salg- og serviceledelse.
– «Samfunnet utvikler seg hele tiden. Skal du henge med, må du oppsøke ny kunnskap og tilpasse deg. Du må være litt fremoverlent,» sier hun.
For Line Therese har utdanningene ikke bare gitt ny kunnskap, men også styrket rollen hun allerede har i arbeidslivet. Hun peker særlig på ledelsesfagene i både Effektivisering og forbedringsledelse og Kontor-, salg- og serviceledelse som øyeåpnende.
– «Du forstår mer av kjernen, hvorfor og hvordan. Det handler om mennesker. Du skal ha de rundt deg med på laget, og da må du vite hvordan du selv påvirker andre. Det gir både faglig kunnskap og økt selvinnsikt,» sier hun.
Hun er tydelig på at utvikling ikke stopper når man er etablert i arbeidslivet. Det er nødvendig å hele tiden være i bevegelse for å møte kravene som stadig endrer seg. For Line Therese handler dette om å ta ansvar for egen læring og om å være i forkant, snarere enn å vente på at nye krav skal komme.
– «Jeg liker ikke å stå på stedet hvil. Jeg skal opp og fram, og kompetanse er en viktig del av det,» sier hun.
Neste runde med utdanning er det ikke hun som tar, nå er det ektemannens tur. Han har allerede meldt seg på fagskoleutdanningen Bærekraftig transport og logistikkledelse.
– «Så her tar hele familien utdanning hos Tirna,» sier hun og smiler.

Kompetanse som kan overføres til flere bransjer
Bente Fiskaaen er utdannet pedagog og har lang erfaring fra barnehage. De siste 20 årene har hun jobbet som pedagogisk leder, og etter hvert også som nestleder. Nylig byttet hun bransje og jobber nå som fagansvarlig for oppvekst hos Manpower i Haugesund.
Hun meldte seg på fagskoleutdanningen i Kontor-, salg- og serviceledelse etter å ha blitt tipset av en venninne. For Bente var det avgjørende at utdanningen lot seg kombinere med jobb og familieliv. Hun hadde et ønske om faglig påfyll, men var samtidig tydelig på at det måtte være gjennomførbart, og etter en telefon til Tirna meldte hun seg på.
– «Jeg ringte til Tirna og fikk forsikret meg om at dette ville være overkommelig for meg som var i full jobb, da jeg ikke ønsket å ta på meg for mye og dermed ikke fullføre,» forteller hun.
Studiets struktur gjorde det mulig for Bente å kombinere utdanning med en travel hverdag. Hun opplevde at forelesningene var relevante og tilpasset voksne med fulltidsjobb og familieforpliktelser.
– «At det gikk på kveldstid, at det ikke kostet noe, og at undervisningen foregikk i sentrum, var det som solgte det for meg,» sier hun.
Utdanningen gav kompetanse som kunne overføres til flere bransjer, både hennes tidligere jobb i barnehage og til den nye stillingen hennes i bemanningsbransjen.
– «Alle emnene i utdanningen er på mange måter relevante for den jobben jeg gjør nå. Jeg skrev blant annet om rekruttering og ansettelsesprosesser i fordypningsoppgaven min, og det er jo veldig relevant for den jobben jeg har i dag. Jeg føler jeg har fått et godt utbytte av studiet,» sier hun.

Tverrfaglig klassemiljø og engasjerte lærere
Både Line Therese og Bente trekker frem klassemiljøet og lærerne som viktige grunner til at studiet ble en positiv opplevelse. For Line Therese har det tverrfaglige miljøet i klasserommet vært en stor styrke.
– «Du deler erfaringer og praksis med andre, og får innspill du kanskje ikke har tenkt på selv. Det er god takhøyde for samtaler og diskusjoner, og det gir rom for å utvikle seg videre,» sier hun.
Bente fremhever lærerne som inspirerende og viktige for læringsutbyttet. Hun trekker særlig frem læreren, Per Øyvind, som hun beskriver som en sentral grunn til at studiet ble en positiv opplevelse.
– «Læreren vår, Per Øyvind, var utrolig flink. Han var alltid til stede, og du fikk aldri et nei når du trengte hjelp. Han var både motiverende og støttende gjennom hele studiet,» sier hun.
For begge handlet det å sette seg på skolebenken igjen som voksen om mer enn å lære noe nytt. Det var også et valg om å satse på seg selv, være rustet for et arbeidsliv i endring og ta styring over egen utvikling.

Vurderer du en fagskoleutdanning?
Fagskole er et praktisk og yrkesrettet alternativ for deg som vil bygge videre på erfaring og kompetanse. Studiene er fleksible og passer for deg som allerede er i jobb.
Finn ut mer!