AOF Vestlandet-Agder arrangerte denne uken en workshop for å kartlegge kompetansebehovet innen IT og digitalisering i regionen.
Workshopen ble holdt på vårt kurssenter i Haugesund, og tilstede var representanter fra lokale IT-bedrifter, offentlige virksomheter og utdanningsinstitusjoner.
Et tydelig behov
AOF Vestlandet-Agder ønsket å se nærmere på hvilke behov næringslivet hadde innen IT og digitalisering. Elin Østensen Brekke, som jobber som rådgiver for utviklingsarbeid i AOF Vestlandet-Agder, forteller at de ønsket å gå direkte til kilden ved å invitere interessentene til en workshop.
– AOF Vestlandet-Agder kjennetegnes ved at vi retter oss etter det arbeidslivet har behov for. Vi uttrykte dette da vi tok kontakt, vi ønsker å høre hva de har behov for, enten det er til sine kunder eller sine ansatte.
Brekke forteller at nesten alle de inviterte aksepterte invitasjonen til å delta; det var tydelig at temaet fenget mange. Hun er svært fornøyd med engasjementet til de som deltok og mener deres innspill har gitt studieforbundet et godt grunnlag for å utvikle nye tilbud innen IT-kompetanse.
– Vi er veldig takknemlige for at de som deltok på workshopen tok seg tid til å komme til oss. Vi føler at vi traff en nerve, og vi er spente på å se hva vi kan gjøre for å fylle kompetansebehovet, sier Brekke.

Mange kan ha nytte av mer kompetanse
Kompetansebehovet innen IT og digitalisering ble tydelig avdekket i workshopen, hos flere. Behovet for kompetanse gjelder både kunder og generelt i hele samfunnet, også hos de som allerede har IT kompetanse i bunn er det behov for spisset påfyll.
AOF Vestlandet-Agder har innen IT og digitalisering mulighet til å tilby kompetanse til veldig mange, både med kursvirksomheten vår og akkrediteringene våre innen økonomi, administrasjon og ledelse. Under workshopen var også Haugaland videregående skole til stede, og de tilbyr IT-linje for elever som ønsker å ta fagbrev.
Dette er i tråd med den typiske studentprofilen hos AOF Vestlandet-Agder, hvor våre studenter kombinerer verdifull arbeidserfaring med utdanning. Denne kombinasjonen av praktisk erfaring og formell utdanning er ettertraktet av bransjen når de rekrutterer nytt personell.
– Det er derfor svært kjekt for oss å kunne tilby de som allerede har oppnådd et fagbrev muligheten til å bygge videre på sin kompetanse, med mer spesialiserte utdanningsprogrammer basert på hva som etterspørres i bransjen. Det er jo som vi sier om våre utdanningstilbud, det du lærer hos oss i dag det skal du kunne ta i bruk i arbeidslivet i morgen, forteller Brekke.
Funnene fra workshopen vil danne grunnlaget for å utvikle et mer målrettet tilbud innen IT-kompetanse. Målet er å tilby kurs og utdanninger som møter behovene til næringslivet.
– Vi har allerede begynt å skrape litt på overflaten, og vi ser frem til å gå i gang med utviklingsarbeidet,» sier Brekke.




Relaterte artikler
Sammen hever de kompetansen i næringslivet
I Tirna sin avdeling i Kjøita Park i Kristiansand, snakker Line, Hilde og Malin løst og fast om læring, engasjement og muligheter. Gjennom et godt samarbeid, har de utviklet en rekke utdanningsprogram innenfor ulike fagfelt. De jobber målrettet for å utvikle og tilby utdanning der folk bor, og i prosessen skaper de varige ringvirkninger i […]
Stor suksess: 7 av 12 søknader innvilget – 11,7 millioner kroner tildelt
Tirna har med glede mottatt en tildeling på 11,7 millioner kroner for utvikling og gjennomføring av utdanningsprogrammer. Disse vil imøtekomme det store kompetansebehovet i norsk arbeidsliv. I februar sendte vi inn 12 søknader i forbindelse med Bransjeprogrammene for Industri og byggenæringen, Informasjonssikkerhet og IKT, Solkraft og Finansnæringen. Samarbeidspartnerne i søknadene inkluderer både lokalt og regionalt […]
Hvorfor har AOF Vestlandet-Agder blitt Tirna?
Etter nesten fem tiår med AOF i navnet, markerer vi nå starten på et nytt kapittel. AOF Vestlandet-Agder har blitt til Tirna. Dette nye navnet reflekterer vår tydelige satsing på fremtidens behov for kompetanseutvikling, samtidig som det bygger videre på vår stolte historie.