Med fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfaget bidrar du til å dekke arbeidslivets behov for ulike pedagogiske tilbud slik at barn og unge får utvikle seg allsidig.
Har du relevant arbeidserfaring og ønsker å få det dokumentert? Teori til fagprøven i Barne- og ungdomsarbeiderfaget er første steg på veien.
Med fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfaget bidrar du til å dekke arbeidslivets behov for ulike pedagogiske tilbud slik at barn og unge får utvikle seg allsidig. Du vil kunne ta i bruk pedagogiske metoder som fremmer trivsel, danning og mestring og samarbeide profesjonelt med barn og unge, foresatte og kolleger og møte brukere i et digitalt samfunn i stadig utvikling.
Kurset er tilrettelagt for voksne, og foregår en til to ganger i uken. Ukedag og tidspunkt for undervisning kan bli endret når kurset starter.
Gjennomføring
Vi benytter en læringsplattform hvor lærerne legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. Dette betyr at dersom du av ulike årsaker ikke alltid har anledning til å delta, kan du likevel ha god oversikt over hva som foregår i undervisningen og kan kommunisere med lærer.
Forkunnskaper
Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om du har minst ett års erfaring fra yrket. Språknivået ditt bør være på B1 (CEFR) eller høyere.
Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.
Finansiering
Du kan søke støtte fra Lånekassen, forutsatt at din totale studiebelastning er tilstrekkelig. Søknaden gjennomfører du selv på Lånekassen ved bruk av MinID eller BankID.
På nettsiden finner du god veiledning og svar på de mest stilte spørsmålene. Her kan du se hvor mye du kan få i lån og stipend.
Eksamen
Eksamen er skriftlig.
Frist for oppmelding til eksamen på våren er 1. februar, og 15. september om høsten.
All oppmelding til eksamen skal skje via din fylkeskommune.
Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden, og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.
Fagorganisert?
Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning.
Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon!
Kjerneelementet lek, læring og utvikling handler om barn og unges utvikling og om bruk av utviklingspsykologi i det praktisk-pedagogiske arbeidet. Videre handler det om lek, læring og aktiviteter som bidrar til mestring og god selvfølelse. Omsorg som grunnlag for en trygg oppvekst står sentralt. Å praktisere hygiene og smittevern inngår også.
Kjerneelementet samarbeid og relasjoner handler om å kommunisere og samarbeide med barn, unge, kolleger og foresatte med ulik bakgrunn. Videre handler det om tverrfaglig samarbeid og relasjonelle ferdigheter i møte med barn og unge, individuelt og i grupper.
Kjerneelementet teknologi og lovverk handler om muligheter og utfordringer som barn og unge møter i en teknologisk og digital hverdag, og om å veilede barn og unge til å gjøre gode valg. Videre handler det om å bruke ny teknologi i det pedagogiske arbeidet og å kommunisere med barn og unge og foresatte på aktuelle digitale plattformer. Det handler også om å følge etiske retningslinjer og å anvende relevant lovverk.
Kjerneelementet didaktisk metodevalg handler om å velge metoder som bidrar til barn og unges læring og mestring. Videre handler det om å observere, planlegge, gjennomføre, vurdere og dokumentere praktisk-pedagogisk arbeid med barn og unge.
Dersom en utdanning ikke er aktiv på ditt studiested akkurat nå, kan du registrere deg på interesselisten for utdanningen og få beskjed dersom utdanningen settes opp nær deg.
Nyhet! Øk din kompetanse om digitale systemer innen solkraftanlegg og energilagring
Solkraftbransjen er i rask vekst, og digitalisering spiller en avgjørende rolle i utviklingen. Nå utvikler vi en ny fagskolemodul som gir deg praktisk og relevant kompetanse i bruk av digitale systemer knyttet til solkraftanlegg og energilagring. Meld deg på interesselisten og få mer informasjon når utdanningen åpner for påmelding. Modulen gir 5 studiepoeng og består […]
Nyhet! Ny fagskolemodul for ledere og mellomleder i helse- og omsorgstjenesten
Det meldes om et stort behov for kompetanse innen ledelsesteknikker for å støtte oppgavedeling i helse- og omsorgstjenesten. Nå utvikler vi en ny fagskolemodul som skal gi ledere og mellomledere faglig forankret kompetanse i hvordan arbeidsoppgaver kan organiseres mer hensiktsmessig, og hvordan ledelsesteknikker kan brukes for å støtte oppgavedeling i praksis. Meld deg på interesselisten […]
Etterspurt kompetanse i digital sårbarhet og sikkerhet
Digitaliseringen påvirker alle deler av arbeidslivet, og behovet for økt kompetanse innen digital sikkerhet har aldri vært større. Vi utvikler nå en ny fagskolemodul i digital sårbarhet og sikkerhet, et tilbud som gir deg kunnskapen du trenger for å beskytte virksomheten din mot digitale trusler. Vil du holde deg oppdatert? Meld deg på interesselisten og […]