Finn din vei med Tirna
Kurs og studier
Artikler og sider
Spørsmål om utdanning eller kurs
Spørsmål om påmelding eller søknad
Matomsorg og ernæring
Informasjon
Denne fagskoleutdanningen gir deg kompetansen du trenger for å styrke ernæringsarbeidet i helse- og omsorgstjenestene. Studiet er utviklet for fagpersoner som ønsker å sikre god matomsorg og forebygge underernæring, spesielt blant sårbare grupper som eldre og kronisk syke. Gjennom en praksisnær tilnærming får du innsikt i sentrale områder som ernæringslære, spesialkost, mattrygghet og kommunikasjon. Utdanningen gir deg både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter for å planlegge, tilberede og tilrettelegge måltider som fremmer helse og trivsel.
Utdanningen passer for
Utdanningen passer for deg med fagbrev fra helsearbeiderfaget eller restaurant- og matfag. Hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og aktivitører kan også søke.
Eksamen
For å kunne gå opp til eksamen i fordypningsemnet må studentene ha bestått kravene i emne 1 – 4 og praksis i emne 5. Eksamen i fordypningsdelen består av et skriftlig arbeid (fordypningsoppgave), etterfulgt av en muntlig høring med utgangspunkt i fordypningsoppgaven. Fordypningsoppgaven skal gjennomføres individuelt.