Hovedkontor Haugesund
Haraldsgata 190 5525 Haugesund
Avdelingskontor Bergen
Bredalsmarken 15 5006 Bergen
Avdelingskontor Kristiansand
Kjøita 21 4630 Kristiansand S
Avdelingskontor Stavanger
Richard Johnsens gate 4 4021 Stavanger
Oppvekst

Matomsorg og ernæring

Informasjon

Denne fagskoleutdanningen gir deg kompetansen du trenger for å styrke ernæringsarbeidet i helse- og omsorgstjenestene. Studiet er utviklet for fagpersoner som ønsker å sikre god matomsorg og forebygge underernæring, spesielt blant sårbare grupper som eldre og kronisk syke. Gjennom en praksisnær tilnærming får du innsikt i sentrale områder som ernæringslære, spesialkost, mattrygghet og kommunikasjon. Utdanningen gir deg både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter for å planlegge, tilberede og tilrettelegge måltider som fremmer helse og trivsel. 

Utdanningen passer for

Utdanningen passer for deg med fagbrev fra helsearbeiderfaget eller restaurant- og matfag. Hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og aktivitører kan også søke.

Eksamen

For å kunne gå opp til eksamen i fordypningsemnet må studentene ha bestått kravene i emne 1 – 4 og praksis i emne 5. Eksamen i fordypningsdelen består av et skriftlig arbeid (fordypningsoppgave), etterfulgt av en muntlig høring med utgangspunkt i fordypningsoppgaven. Fordypningsoppgaven skal gjennomføres individuelt.


Utdanningdetaljer

Sted:
Nettbasert
Studiepoeng:
60
Søknadsfrist:
26.01.2026
Startdato:
26.01.2026
Status:
Åpent for påmelding

Kontaktperson

Studieomfang: Deltid

Varighet: 4 semestre

Undervisning: nettbasert


Dager: Mandag (ukentlig) og noen onsdager

Klokkeslett: 17.00 - 21.00

Pris: 29.000,- per semester (ekskl. litteratur og materiell)

Studentavgift: Kr 1.400 (engangsbeløp)


Oppstart er med forbehold om tilstrekkelig antall kvalifiserte søkere.


Utdanningen er godkjent i Lånekassen.